Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2012-11-02

Liepsnojantis maestro. Knygos apie maestro Elegijų Bukaitį pristatymas.

Pakoreguota informacija iš Lietuvos teatro sąjungos internetinio puslapio:  http://teatrosajunga.lt/index.php?id=naujienos&lang=lT&pid=130

Nuotraukos  Ūlos Girdziušaitės ir Alfredo Girdziušo
































































"Spalio 29 d. (pirmadienį) 18 val. Lietuvos teatro sąjunga įvyko menotyrininko Helmuto Šabasevičiaus knygos „Liepsnojantis maestro“ apie žymų Lietuvos baletmeisterį, choreografą Elegijų Bukaitį pristatymas.

Elegijus Bukaitis (g. 1941 Vilniuje) – neeilinė nedidelės Lietuvos baleto bendruomenės asmenybė: energingas, ekscentriškas, su ypatingu humoro jausmu ir daugybe idėjų. Jo biografija, prasidėjusi Gelgaudiškio vaikų namuose, atvedė į vieną garsiausių visame pasaulyje klasikinio baleto šventovių – Agrippinos Vaganovos baleto akademiją (Sankt Peterburgas), kurioje jis mokėsi 1955–1962 metais, o 1971-aisiais baigė Sankt Peterburgo konservatoriją ir gavo baletmeisterio režisieriaus diplomą.

Lietuvos valstybiniame operos ir baleto teatre Bukaitis pastatė Piotro Čaikovskio baletus „Spragtukas“ ir „Gulbių ežeras“, Adolphe‘o Adamo „Žizel“, Eduardo Balsio „Eglę žalčių karalienę“, Johanno Strausso „Žydrąjį Dunojų“, Antano Rekašiaus „Aistras“ ir „Aurą“, buvo vienas pirmųjų Klaipėdos muzikinio teatro choreografų.

Dirbdamas Lietuvos vidaus reikalų ministerijos kultūros rūmuose, Bukaitis su originalia ritminės ir plastinės improvizacijos sistema supažindino daugybę savo studijos lankytojų. Gausiai iliustruotoje knygoje „Liepsnojantis Maestro. Apie choreografą Elegijų Bukaitį“ – atidesnis žvilgsnis į Elegijaus Bukaičio kūrybą, paties choreografo mintys apie baleto meną, kolegų iš Lietuvos ir Rusijos žodžiai, skirti žaižaruojančio talento Maestro.

Knygą išleido „Krantų“ redakcija."

Komentarų nėra: