Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2011-07-03

Atminkime sausio 16-ąją

15 sausio 2011 ... Kulką į koją gavo ir fotomenininkas Alfredas Girdziušas, 1991 m. apdovanotas Sausio 13-osios medaliu. Iškart po sausio 16-osios įvykių ...
www.alytusbiennial.com/.../395-atminkime-sausio-16-j.html
ATMINKIME SAUSIO 16-ĄJĄ!

Written by Lietuvos anarchistinis judėjimas   
Saturday, 15 January 2011 17:00

Š. m. sausio 16-ąją sukanka du metai, kai Lietuvos gyventojai, smaugiami valdžios ir kapitalo sukeltos krizės, pareiškė, kad nesitaikstys su skurdinimo ir žeminimo politika. 2009-aisiais prieš susirinkusius prie Seimo valdžia panaudojo smurtą – specialiosios pajėgos nuodijo žmones ašarinėmis dujomis ir šaudė į juos guminėmis kulkomis. 38 mitingo dalyviai buvo sužeisti, 151 žmogus suimtas.
Tarp žmonių, 2009 m. sausio 16-ąją susirinkusiųjų prie parlamento, buvo ne vienas, kuris toje pačioje vietoje stovėjo 1991-ųjų sausio 13-osios naktį. Kulką į koją gavo ir fotomenininkas Alfredas Girdziušas, 1991 m. apdovanotas Sausio 13-osios medaliu.

Iškart po sausio 16-osios įvykių valdžia ėmė teisiškai persekioti prie Seimo buvusius žmones. Jiems buvo pateikiami išgalvoti kaltinimai, fabrikuojamos bylos. „Riaušių organizavimu“ buvo apkaltinti 32 žmonės, šiuo metu po teismus tampomi 29 įtariamieji. Jiems gresia 6 metai nelaisvės.

Valdžia taip suįžūlėjo, kad ėmė persekioti net nepilnamečius. 2010 m. gruodį Lietuvos prokuratūra Didžiojoje Britanijoje susekė patį jauniausią įvykių dalyvį – 19-metį Skomantą Pakalką, kuris dalyvavo mitinge, kai jam buvo vos 17 metų. Skomantas bus deportuotas į Lietuvą, jam irgi gresia 6 metai kalėjimo.

Nuo atmintinų sausio 16-osios įvykių praėjo du metai, tačiau niekas nepasikeitė. Valdžia ir toliau smaugia didžiuliais mokesčiais, karpo socialines garantijas, varžo susirinkimų laisvę. Dėl valdžios ir kapitalo siautėjimo Lietuvoje greitai nebeliks energingų ir protingų žmonių, kurie emigruodami savo kojomis balsuoja prieš neteisybę, skurdinimą ir žeminimą Lietuvoje.

Bjauriausia, kad didžiosios profsąjungos ne tik negynė mitingo dalyvių, bet netgi juos pasmerkė. Jos atsiribojo nuo sausio 16-osios įvykių ir sėdo prie vieno stalo su valdžia. Parsidavę ir korumpuoti profsąjungų lyderiai, nuolankiai klausydami valdančiųjų, atsisakė bet kokių veiksmų, kuriais būtų minimi 2009 m. sausio 16-osios įvykiai.

Taigi pasipriešinti savo žeminimui ir skurdinimui galime tik mes patys. Lietuvos anarchistinis judėjimas kviečia imtis tiesioginio veiksmo. Junkimės į socialinius judėjimus, renkime nesankcionuotus streikus, boikotus, pasipriešinkime darbdavių bauginimams užimdami jų būstines, kovokime prieš valdžios ginamas šilumos monopolijas. Tik aktyviai priešindamiesi valdžiai ir kapitalui mes galėsime išsikovoti sau orų gyvenimą.

PRIEŠINKIMĖS VALDŽIAI IR KAPITALUI!
ATMINKIME 2009 M. SAUSIO 16-ĄJĄ!

Lietuvos anarchistinis judėjimas
2011 01 15

Komentarų nėra: