Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2011-07-03

Česlavos Girdziušaitės-Pribušauskienės knygos "Krito žvaigždė į delnus" pristatymas

2 gegužės 2011 ... Žinomas fotografas, žurnalistas kraštietis Alfredas Girdziušas pats ėmėsi iniciatyvos ir surengė sesers knygos pristatymą, ...
www.ignalina.lt/lit/Nacionalines_biblioteku.../1 -

Balandžio 30 d. biblioteka kvietė iškart į du pristatymus. Renginyje pasidžiaugta pirmąja  Česlavos Girdziušaitės-Pribušauskienės poezijos knygele „Krito žvaigždės į delnus“ bei  alytiškės dailininkės Ilonos Kalibatienės pastelės darbų paroda „Nubudimas“ ir mielais jos keramikos kūriniais.
                 
Žinomas fotografas, žurnalistas  kraštietis Alfredas Girdziušas pats ėmėsi iniciatyvos ir surengė sesers knygos pristatymą, pakviesdamas giminaičius, draugus, literatus. Jie sveikino autorę bei patys skaitė savo kūrybą.
      
       
Garbingiausias svečias buvo aktorius Tomas Vaisieta. Jis sakė, kad Ignalina jam ypatingas kraštas, čia jaunystėje dažnai buvodavęs, nes nuo Mielagėnų buvo kilęs geriausias jo draugas, o vėliau ir kolega Vytautas Sakalauskas. Draugo atminimas paskatino atvykti. Tomas Vaisieta , save vadinantis tikru dzūku, labai apsidžiaugė pamatęs savo kraštietės dailininkės puikius paveikslus ir negailėjo jai pagyrimų. Ignaliniečiams ir knygos bei parodos autorėms  garsus aktorius dovanojo ištrauką iš kompozicijos „Pasikalbėjimas su Lietuva“.
                               
Dailininkę Iloną Kalibatienę pristatė jos draugė mokytoja Astra Daugėlienė, kurios iniciatyva ir surengta ši paroda. Ilona Kalibatienė dirba Alytaus jaunimo centro dailės studijoje, ji tapo, užsiima keramika, kuria žaislus ir papuošalus.
          
Paroda „Nubudimas“ – pražydo nuostabiomis spalvingomis gėlėmis, spinduliuojančiomis nežemišką jausmą.  Įdomu tai, kad,  pasak dailininkės, kuriant paveikslus spalvos buvo įtrintos pirštais, labai jautriai ir atsargiai, tarsi muzikuojant. „Mano paveikslai gimta iš grožėjimosi gamta, ilsintis po darbų“,- kukliai sakė I.Kalibatienė.
             

Komentarų nėra: