Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2011-07-03

Mes buvome ten - Genocid.lt

Fotografijų autoriai – žmonės, aktyviai dalyvavę daugelyje Sąjūdžio ir Lietuvos atgimimo akcijų – Alfredas Girdziušas, Sąjūdžio fotografas, ...
www.genocid.lt/tuskulenai/lt/926/a/ -
Tauta, kaip moralinė galia, be armijos dalinių, be ginklų, be apmokymų, su daina lūpose, su trispalvėmis rankose, skanduodama žodžius Lietuva, Laisvė, Meilė gimtajai šaliai, buvo ginklas agresijai atremti.

Tomis sausio dienomis Lietuvos gyventojai pademonstravo išskirtinę valią, susitelkimą ir parodė pasauliui savo pasiryžimą ginti Laisvę, ginti Tėvynę. Sovietų Sąjungos valdžia karine jėga slopino Lietuvos Nepriklausomybę – 1991 m. sausio 11 d. užimami Spaudos rūmai, sausio 13 – osios naktį – Radijo ir televizijos komiteto pastatas, Televizijos bokštas. Tą naktį Lietuva neteko keturiolikos drąsių, daugiausia jaunų žmonių, savo valstybės gynėjų.

Parodoje „Mes buvome ten“ – gyva atmintis, kurią užfiksavo fotoaparatų blyksniai ir tų dienų žmonių ranka rašyti liudijimai, nubraižytos sovietinės kariuomenės pastatų užėmimo, Televizijos bokšto šturmo schemos.

Fotografijų autoriai – žmonės, aktyviai dalyvavę daugelyje Sąjūdžio ir Lietuvos atgimimo akcijų – AlfredasGirdziušas, Sąjūdžio fotografas, metraštininkas Andrius Petrulevičius ir Vilius Jasinevičius. Schemos – iš Lietuvos valstybės naujojo archyvo.

Komentarų nėra: