Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2007-12-09

Alfredo Girdziušo aktų fotoparoda. Birutė Andrijauskienė.; 2005 10 17; Zarasų rajono savivaldybės inernetinis puslapis

(4)
Jau ne vieneri metai Alfredo Girdziušo fotoparoda „Apšvietimo etiudai, aktai“ keliauja po Lietuvą. Šių metų spalio 6d. parodos atidarymas įvyko ir Zarasų kultūros rūmuose.
Autoriai daugelyje savo lakštų net nesistengia parodyti modelio veido- nefotografuoja „atviru tekstu“. Pasak Alfredo, „atviras tekstas“- banalokas darbas. Moteris, anot autoriaus, gyvosios gamtos piramidėje privalo būti už vyrą aukščiau nors per plauko storumą. Tai akstinas giminės tęsimui, pagaliau, atskaitos taškas grožiui, kuris yra ne paskutinėje vietoje santykiuose tarp vyro ir moters. Štai čia gyvenimo (o mene –ypač) gardėsis-PASLAPTIS...Net pirmoje fotonuotraukoje, kur A. Girdziušas parodė moters nuogo kūno grožį, priekiniame plane buvo...pienės pūkas, o toliau- neryškus siluetas. Autoriaus cenzorius ir pirmasis kritikas- žmona. O tarp kolegų ginčai įprastas reiškinys- kur du pešasi- fotografija laimi!
Autoriai taiko „kietą“ apšvietimą –gal tai suvienodina kai kuriuos darbus, bet įsigilinus pastebi, jog čia žaidžiama su detalėmis- jas šviesa tik išryškina. Moters kūnas tampa plastine medžiaga? Bet autoriai sąmoningai neperžengia tos ribos, už kurios prasideda erotika.
Į parodos atidarymą susirinko apie pusšimtis meninės fotografijos gerbėjų. Autorių sveikino Zarasų rajono savivaldybės vicemeras Algimantas Dumbrava, Dusetų dailės galerijos vadovas Alvydas Stauskas bei Zarasų kultūros rūmų direktorė Jovita Mikutavičienė
Susirinkusiems skambėjo Jono Vainiūno atliekama muzika, Vasilijaus Trusovo ir Rimo Vaitukaičio eilės. Lankytojai dalijosi įspūdžiais, apžiūrinėjo parodą.

Zarasų kultūros rūmų parodų kuratorė Birutė Andrijauskienė
VALERIJ BIČIUCHIN ZUBOV 2005-10-17

Komentarų nėra: