Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2007-12-09

Vytautas Žemaitis "Girdziušų šeimos kalendorius"; "Galvė" Nr.17(7074); 2004 04 30

Galvė“
2004 m. balandžio 30 d. Penktadienis Nr.17 (7074)

Vytautas Žemaitis

Girdziušų šeimos 2004 m. kalendorius

Fotomenininkai Aušra ir Alfredas Girdziušai išleido šių metų kalendorių. Jame yra 13 meninių fotonuotraukų iš ciklo „Apšvietimo etiudai, aktai“. Dvi iš šio ciklo nuotraukų yra „gimę“ Trakuose, kitos – Vilniuje Lvovo gatvėje esančioje Alfredo Girdziušo fotostudijoje.
Kone visas nuotraukas trakiečiai yra matę praėjusiais metais surehgtoje fotoparodoje Trakuose, verslininkų Mindaugo Neniškio ir Saulės Lementauskienės „Kodak“ firmos įmonės „Su Saule“ foto salone.
Aušra Girdziušienė gimė Trakuose, įgijo lietuvių kalbos ir literatūros specialybę, vėliau apsigynė socialinio darbo specialistės diplomą. Dirbo žurnalistinį darbą. Šiuo metu Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinėje mokykloje dėsto lietuvių kalbą. Beje, Aušra yra ir savo vyro fotomeno pirmoji analitikė ir kritikė.
Alfredas gimė Aukštaitijoje, gražiame Ignalinos krašte. Nuo 18 metų pradėjo fotografuoti. Yra išsaugojęs visus negatyvus.
Nuo 1980 m. dirbo žurnalistinį darbą įvairiuose leidiniuose. Taip pat dirbo ir „Galvėje“. Už 1991 m. sausio įvykius apdovanotas Sausio 13-osios medaliu.
A.Girdziušas yra fotomenininkų sąjungos narys. Dalyvavo tarptautinėse parodose užsienyje. Savo nuotraukas publikuoja respublikiniuose žurnaluose „Moteris“, „Vyras ir moteris“, „Tik vyrams“, „Tavo vaikas“ ir kituose. Šiuo metu dirba meninės ir reklaminės fotografijos srityje.
Girdziušų šeima gyvena Lentvaryje. Augina sūnų Pijų ir dukrelę Ūlą.
Fotomenininko mintyse jau bręsta kitas nuotraukų ciklas apie žmogaus evoliuciją, tai yra, nuo gimimo iki Anapilin išėjimo.
2004 metų kalendoriaus rėmėjai „Stiklo linija“, „Šviesos studija“ ir „Diemedžio“ leidykla, kuri kalendorių išleido. Tai aukšto meninio lygio nuotraukos, puiki poligrafija.

Komentarų nėra: