Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2014-03-18

Lietuvos aidas. Naujausios žinios2014.01.14.

01 14. Naujausios žinios, Lietuvos Aidas - Valstybės laikraštis

www.aidas.lt/lt/naujausios-zinios/article/9688-01-14-naujausios-zinios
2014 saus. 16 - ... narys Janis Ozols, fotografas Alfredas Girdziušas, Alytaus, Marijampolės ir Tauragės savanoriai, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, ...

Naujausios žinios

01 14. Naujausios žinios



Įvyko tradicinis laisvės gynėjų susitikimas
Sekmadienį Seimo Kovo 11-osios Akto salėje įvyko tradicinis Lietuvos valstybės gynėjų susitikimas.
       Renginio dalyvius pasveikino Seimo Pirmininkės pavaduotojai Petras Auštrevičius ir Algirdas Sysas, pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas, Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis, 1991 metų barikadų dalyvių Marupės bendrijos vadovas, Nacionalinės gvardijos narys Janis Ozols. Maldos žodį tarė kunigas Robertas Grigas.
Prisimindamas 1991 m. Sausio13-ąją, A. Sysas pažymėjo, kad tai buvo tiek tragiška, tiek naujos pergalės ir pradžios diena.
       „Didžiuojamės jumis, nes jūs buvote čia, drąsiai gynėte Lietuvą“, – sveikindamas gynėjus sakė A. Sysas.
P. Auštrevičius Laisvės gynėjams linkėdamas sveikatos ir ryžto, kvietė juos būti aktyviais, bendrauti su jaunimu, kalbėti tiesos žodžius, kelti dvasią.
       „Lietuvos nepriklausomybė ir laisvė niekam negrasina, niekas negali mums uždrausti būti laisviems, tačiau tai nereiškia, kad nėra jokių grėsmių, tai nereiškia, kad dėl jos nereikia kovoti dabar“, – kalbėjo P. Auštrevičius.
       Savo kalboje V. Landsbergis paminėjo dovaną, kurią ne kiekvienas patiria.
„Buvome tada, kur reikėjo būti, padarėme, ką reikėjo padaryti. Tai dovana, kurią ne kiekvienas patiria. Mums taip klostėsi. Ir istorinės aplinkybės, ir dvasinis paveldas paliktas mūsų pirmtakų, mūsų tėvų ir anksčiau už Lietuvą žuvusiųjų įpareigojimas“, – pabrėžė V. Landsbergis.
Prisiminimais apie laisvės gynimą pasidalijo 1991 metų barikadų dalyvių Marupės bendrijos vadovas, Latvijos Nacionalinės gvardijos narys Janis Ozols, fotografas Alfredas Girdziušas, Alytaus, Marijampolės ir Tauragės savanoriai, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto studentas Paulius Kruopis perskaitė pranešimą „Nuo ko šiandien turime saugoti laisvės kovų istoriją?“.

Komentarų nėra: