Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2009-08-15

Elektrėnų kronika, Virginija Jacinavičiūtė, Parodoje įamžinta bažnyčios didybė

Elektrėnų Kronika - Parodoje įamžinta bažnyčios didybė
Fotografas Alfredas Girdziušas, kurio darbai užima didelę dalį parodos, pabrėžė šio katalogo išliekamąją vertę. „Ir kirvis neiškapos“, - svarstė fotografas. ...
www.kronika.lt/...//index.php?option... - Google kopija - Panašūs
Elektrėnų Kronika - Parodoje įamžinta bažnyčios didybė
17 liepos 2009 ... Fotografas Alfredas Girdziušas, kurio darbai užima didelę dalį parodos, pabrėžė šio katalogo išliekamąją vertę. ...
www.kronika.lt/...//index.php?... - Google kopija - Panašūs

Trakų kultūros rūmuose atidaryta fotoparoda „Trakų Dievo Motina – Lietuvos Globėja“, skirta Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bažnyčios 600 m. jubiliejui paminėti. Parodoje eksponuotos 12 autorių nuotraukos.

Į parodos atidarymą susirinko beveik visi Trakų rajono ir Elektrėnų savivaldybės žinomi fotomenininkai, fotografai, fotoreporteriai, kurie ir parodos metu iš rankų nepaleido savo darbo įrankio – fotoaparato. Vis sukosi svečių minioje, ieškodami tinkamo kadro.

Apie parodos idėją pasakojo projekto vadovė Dana Buinickaitė. Būtent Danai ir kilo mintis surengti parodą. Moteris įdėjo daug pastangų, kad renginys įvyktų, ieškojo fotomenininkų, kurie turėtų senesnių ar naujesnių fotografijų. Fotoparoda, įamžinusi Trakų bažnyčios architektūros didybę, kasdienybę, šventes, skirta paminėti net du svarbius įvykius: bažnyčios 600 metų jubiliejų ir Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Parodoje dalyvavo daug garbingų svečių. Monsinjoras Vytautas Pranciškus Rūkas, kuris ir pats ne kartą įamžintas fotografijose, dėkojo fotografams už parodą. Jis apgailestavo, kad Trakų parapijiečiai yra šiek tiek apsnūdę, galbūt dėl to, kad Trakuose kalbama dvejomis kalbomis – lenkų ir lietuvių. Monsinjoro nuomone, bažnyčia turėtų suvienyti žmones, būti graži ne tik fotografijose, bet ir žmonių širdyse.

Kartu su fotoparoda buvo pristatytas ir katalogas, kuriame sudėtos parodos fotografijos. Šį katalogą fotografai išleido atsisakę honorarų už fotografijas. Katalogą išleido VŠĮ „Vorutos fondas“.

Fotografas Alfredas Girdziušas, kurio darbai užima didelę dalį parodos, pabrėžė šio katalogo išliekamąją vertę. „Ir kirvis neiškapos“, - svarstė fotografas.

Elektrėniškis, ilgą laiką gyvenęs Trakuose, Vytautas Suslavičius, taip pat fotografavo Trakų bažnyčią. Parodoje jis negailėjo gražių žodžių parodos sumanytojai Danai Buinickaitei, kuri surūšiavo skirtingų žanrų, atlikimo technikų fotografijas.

„Trakų žemės“ vyr. redaktorius Juozas Vercinkevičius susirinkusiems priminė kokia didinga Trakų miesto bei Trakų bažnyčios istorija.

Trakų meras Vincas Kapočius pabrėžė, kad fotografijų vertė po daugel metų bus visai kita. „Juk Trakų pilį atkūrėme tik iš fotografijų“, - pastebėjo jis.

Paroda „Trakų Dievo Motina – Lietuvos globėja“ tik pradeda savo kelią. Vėliau ji bus eksponuojama Trakų salos pilyje, Užutrakio dvaro svirne. O spalio mėnesį paroda vyks ir Elektrėnuose.

Virginija Jacinavičiūtė

Komentarų nėra: