Ačiū Jums...

Ačiū už tai, kad apsilankėte šiame puslapyje. Malonu bus sulaukti atsiliepimų, pastabų, pageidavimų ir laiškų...

2007-11-01

A.Girdziušienės mokiniai -"Galvės" informacija

Informacija apie Aušros Girdziušienės mokinės diktanto rašymo laimėjimą


2006 vasario 10, penktadienis.

Moki žodį – žinai kelią
Trakų rajono lenkiškų mokyklų mokiniai lietuvių kalbą moka ne prasčiau nei savo gimtąją. Du rajono lenkiškų mokyklų atstovai tapo visiškai naujo šalyje konkurso – diktanto „Geriausias iš lietuvių kalbos” prizininkais.
Pirmąją vietą laimėjo Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinės mokyklos mokinė Ingrida Kareiva (mokytoja A.Girdziušienė), o antrąją – Trakų vidurinės mokyklos mokinys Kšyštofas Ingelevičius (mokytoja V.Skorupskienė).
Abu prizininkai buvo apdovanoti diplomais, vertingomis knygomis, dabartinės lietuvių kalbos žodynais, taip pat turėjo progos su kitais konkurso dalyviais dalyvauti ekskursijoje po Vilniaus vietas, susijusias su lenkų kultūra ir istorija.
Konkursą pirmą kartą surengė Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugija „Macierz Szkolna”, o draugijos iniciatyvą rėmė LR Švietimo ir mokslo ministerija bei Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie LR Vyriausybės. Svarbiausias šio diktanto tikslas – skatinti moksleivius gilinti lietuvių kalbos gramatikos žinias, geriau išmokti rašytinę kalbą, tobulinti bendrąją kalbos kompetenciją, kuri yra svarbi ne tik būsimam brandos egzaminui, bet ir vėlesniam jauno žmogaus gyvenimui.
Konkurse dalyvavo Lietuvos lenkiškų mokyklų dešimtų klasių mokiniai, laimėję panašius konkursus savose mokyklose. Iš viso į konkursą atvyko 55 mokiniai iš Trakų, Vilniaus, Švenčionių, Šalčininkų rajonų bei Vilniaus miesto pagrindinių, vidurinių mokyklų ir gimnazijų.
Mokinių rašybos ir skyrybos žinias vertino autoritetinga komisija, lietuvių kalbos vadovėlių, testų, pratybų autoriai D.Kolesnikova ir H.Prosniakova iš Švietimo ir mokslo ministerijos, Vilniaus universiteto dėstytoja V.Stumbrienė, Vilniaus A.Mickevičiaus gimnazijos mokytojas R.Žemaitis.
Panašūs lenkų kalbos diktantai vyksta jau daugelį metų, ir jais yra patenkinti tiek mokytojai, tiek mokiniai. Todėl šio konkurso dalyviai pageidavo, kad lietuvių kalbos diktantas taip pat taptų tradicinis renginys, padedantis mokiniams tobulėti, išmėginti jėgas, palyginti savo žinias su kitų mokinių žinių lygiu, užmegzti naujas pažintis ir įgyti daugiau drąsos.
„Galvės” inf

Komentarų nėra: